kapat
Dünün Özeti

Bu sırada OtaMoka'da

• Kadinların Düğmeleri Neden Solda?
    Erkeklerin tüm giysilerinde düğmelerin sağda olmasının sebebi, insanların daha çok sağ ellerini...
  • Dunning-Kruger Sendromu
    Bazen Amerika’yı yeniden keşfetmek işe yarar. (Amerigo Vespucci’nin işine yaradı mesela: Kristof Kolomb’un...
  • Romatizma
    Romatizma nedir? Romatizma deyimi ilk kez İsa´dan 400 yıl kadar önce Hipokrat tarafından kullanılmıştır....
  • Peter Jackson
    Tam adı Peter Robert Jackson olan 31 Ekim 1961 doğumlu üç kez Akademi Ödülü kazanmış Yeni Zelandalı film...
  • Barış Manço
    1 Åžubat 1999′da kaybettiÄŸimiz (ki gerçek bir kayıptan bahsediyoruz) Barış Manço soyadını soylarının...
  • Eski Türk Filmleri Yenileniyor
    Film arşivleri ülkelerin tarihinin, kültürünün ve gelişiminin önemli bir tanığı. Çekildikleri dönemin...
  • DoÄŸum Öncesi ve Sonrası Duygular
    Ey erkekler öncelikle sözümüz size. Düşünün ki eşiniz size dünyanın en güzel armağanını veriyor. O...
  • Yoga yap, erken tahliye ol
    Hindistan’da yoga öğrenen mahkumlar erken tahliye olabilecek. Cezaevi sorumlusu, edebiyat derslerine devam eden...
  • Erkekleri SoÄŸutan Hareketler
    Kadınların pek çoğu doğru olduğunu düşündükleri davranışlar yüzünden aşklarını gözü kapalı...
  • Tipografi bir sanat mı?
    Bir sanat medyumu olarak tipgrafiFontlar ve tipografi ile her gün karşılaşıyoruz, gazetede, televizyonda,...

Misafir Ev Sahibi Sonuç Tahmin Başarı
Boston Toronto 118 - 103

BOS
Over 185.5

OK
OK
Golden State Philadelphia 81 - 89

PHI
+6.5 GSW*

OK
X
Minnesota Detroit 106 - 80

DET
-10.5 DET

X
X
Chicago Denver 101 - 114

DEN
-7.5 DEN*
Over 205.5

OK
OK
OK
Sacramento L.A. Lakers 108 - 118

LAL
Over 209.5*

OK
OK

(*) daha fazla güven duyulan tahminleri belirtmektedir.

busyAnket Yükleniyor...

Yorumlar (13)Add Comment
dentesin
BOS-TOR...Tek maç çalışmasıdır.Kalan maçlar daha sonra eklenecektir....
yazar dentesin, 23 Kasım, 2008 16:41:10

Bu maçla ilgili Boston takımından başlamak gerekirse süper 3lünün önderliğinde takım yol almakta. Ancak geçtiğimiz yılda bugün oynayacakları deplasman maçındaki gibi çok sert başlamıyorlar ve bunun cezasını maç boyunca rakibi kovalamakla çekiyorlar. Boston savunmasına güvenen bir takım zira hücumda potansiyeli diğer takımlarla kıyaslandığında belirli bir düzeyde. Son 3-4 maçında oldukça etkileyici bir savunma performansı ortaya koydular. NBA'de böylesine üst düzey savunmaları üst üste 10 maç asla ve asla göremezsiniz çünkü bu bir şov oyunu ve durmadan blok koymak veya durmadan smaç yapmak 10 maç ardarda yapıldığında her oyuncu için eziyet halini alıyor. Bu nedenle BOS gibi büyük takımlar her zaman arada bir maç salarak oynuyorlar. SAS,BOS,DET gibi takımların arada skor olarak patlama potansiyeli hayli fazla.Bugünkü maçta özellikle Rondo'dan iyi bir performans gelebilir.Bence her zaman 2 numaradan destekli hücumlarda BOS daha başarılı ancak ALLEN'ı skordan çok oyunu kurma anlamında kullanmaları gerekiyor ki RIVERS hala bunu çözemedi,zaten çözmesi de önümüzdeki 35 yılını alır gibi. Yandan check it out meen demekten başka bir şeye yaramadığı için...Her neyse...

TOR ise elinde süper bir kadrosu olduğu halde bunu kullanamıyor. SAM amcanın takımının ne kadar kolay şekillendirilebildiğini biraz daha iyi görmesi gerekli. Gerçekten 2 iyi guarda sahip ender takımlardan ancak organizasyonda topun kimde patlayacağı pek belli olmadığı için özellikle ikinci yarıların başında bir konsantrasyon problemi yaşıyorlar. Skora dayalı bir oyun ortaya koyuyorlar ancak NESTEROVİÇ varken çok daha iyi bir savunma yapabilecek düzeydeydiler. Şuanda bu yük BARGNİANİ ve BOSH'a yıkıldı gibi geliyor. Ayrıca skor anlamında paylaşım güzel ve bunu BOS gibi takımlara karşı 20 dakika uygulamaları bile rakip savunmayı oldukça zorlar.

Bugün gerek RONDO gerekse TOR guardları CALDERON ve SOLOMON'dan çok daha hızlı setler bekliyorum.Oyuncuların biraz daha delici olmaları ve dışarıda orta mesafe şutları yaratmaları muhtemel.

OVER 184.5 ***

NOT: Bu maçla ilgili tek tercih bildiriyorum. Gecenin kalan maçları için çalışmalarıma daha sonra devam edeceğim.

Herkese bol kazançlar...
Hakan Alper Kose
bence de
yazar deepdark03, 23 Kasım, 2008 17:18:24

maçın over olması kaçınılmaz
hatta ileri gidilere barem yükseltilerek te over alınabilir
dentesin
OVER 2500 Hayırlı olsun:)
yazar dentesin, 23 Kasım, 2008 19:56:13

Ka-Fa 1500 oldular iyicesmilies/smiley.gif

OVER 184.5 hayırlı olsun,güvenip alanları tebrik ederim...
beststone
teşekkür
yazar beststone, 23 Kasım, 2008 20:09:47

deepdark03 ve dentesine teşekkürler....
iceage
...
yazar iceage, 23 Kasım, 2008 20:11:58

sıra -6 BOS cular da smilies/smiley.gif
hatchet_gt
GS
yazar hatchet_gt, 23 Kasım, 2008 20:37:23

bu aksam Golden State Phi. supurur diyorum en kotu +6.5 GS ...

ve mac da under 208.5 olur

Den - Chi. maci da bana cok tehlikeli geliyor Chi. supriz yapabilir ama mac over diye dusunuyorum

bol kazanclar
dentesin
Bu gece dikkatli olmak GEREK...
yazar dentesin, 23 Kasım, 2008 21:16:56

Forumda yayınladığım ilk maçın gelmesinin ardından gün geceden beri güzel gidiyoruz. Bu gece biraz daha detaylara takılmak iyi olacak gibi ancak çok detaylandırmadan düşüncelerimi herkesin anlayabileceği düzeyde net yazmaya çalışacağım.Yine bildiğim ve izlediğim takımların maçlarını seçmeye gayret gösterdim. Umarım hepimiz için güzel bir gece olur.

GSW-PHI: DON NELSON'ın takımı işleri yoluna koymaya çalışıyor. Davis sonrası çokça zorlanması beklenen takım skor anlamında hiç geri adım atmadı. Birkaç zorlu maçta skor sorunu yaşasalar da skoru alıp giden tempoları sayesinde takım biraz daha üst noktalara çıkmayı başardı. Özellikle pota altında BIEDRINS'in bu tempoya ayak uydurması ve kendini yaz kampında bir hayli geliştirmesi ile takım biraz daha rahatladı. Dış şutlardan çok içeriye de top vermeye başlayan GSW'da bu gece en büyük sıkıntı ELLIS'in olmaması gibi görünse de takım bu tür tablolara alışık durumda. Burada en önemli faktör RONNIE TURIAF'ın rotasyonda süre aldığı ölçüde az faul alması. Karşısında DALEMBERT var ki gerçekten ligin iyi pivotlarından biri. Açıkçası BIEDRINS-TURIAF ikilisinin savunma performansı çok önemli. Bazı arkadaşlar diyebilirler ki GSW ve savunmanın ne alakası var? Bu maçta PHI gibi içeriden oynamaya alışkın ve dış şutör sıkıntısı yaşayan bir takımın en önemli hücum kaynağını elbette ki durdurmak isteyeceklerdir.Ayrıca AL HARRINGTON'ın performansı özellikle BRAND'e karşı çok önemli.

PHI'da AI sonrası sorumluluğun yüklenildiği ANDRE'lerin bu yükü BRAND'in gelişiyle azaldı. MILLER ve IGOUDALA takımı daha çok yönlendirmek üzerine oynamaya başladılar ki PHI'nın bana göre bu sezonki en büyük doğrusu bu. IGOUDALA'nın halen şutunu geliştirememesi onun en büyük eksikliği ve böyle de devam edecek gibi görünüyor. Atletik yetenekler olarak WADE'den çok daha kötü bir isim olmasa da şutu gelişen WADE'in neler yapabildiğini ve ne kadar geliştiğini görüyoruz. Neyse maça dönersek bu maç için PHI adına en kritik performans ELTON BRAND-DALEMBERT ikilisinin olacak.Bu ikili hücumda ne kadar şut ritimlerini koruyabilirlerse PHI o kadar maçta kalacaktır.

GSW çok hızlı adımlara sahip,hem hücum hem savunmada PHI'yı yorabilirler. PHI'nın yüzdeli başladığı maçlarda son çeyreklerde geriye düşmesinin nedeni de yorulmaları. Maç içinde yüzdelerini sabit tutamıyorlar.

GSW kazanır **

+6.5 GSW ****

OVER 208 **

CHI-DEN: CHI önceki sezona göre oldukça diri ve çok koşuyorlar. Bu nedenle çok sayı yemelerine rağmen iyi savundukları bile düşünülebilir. Ritmi ayarlayacak bir guardları olmaması onlar adına zor bir durum oluşturabilirdi ancak HINRICH sonrası da takım istenilen oyununa devam ediyor. Biraz daha savunma anlamında üzerine koymaları gereken bir dönemdeler. NOAH onlar için çok önemli bir oyuncu ki özellikle DEN gibi takımlara karşı çekeceği hücum ribaundları hayati önem taşıyor.Bugün karşısında NENE oynayacak ki onun arkasında durabilecek bir isim. Onu özellikle ribaundlarda çok zorlayacaktır. Bir diğer unsur da DENG olacak,çokça hücum ribaundu kovalıyor. Bu sezon genelinde ritmi yüksek tutmaya çalışan CHI bu maçta tempoyu düşürmek isteyecektir. Bu nedenle top genelde D.ROSE'da kalacak gibi geliyor. Ayrıca 1 numaraya SEFALOSHA da kaydırılabilir.

DEN son takasla birlikte BILLUPS'lı döneme alışmaya çalışıyor. Ancak AI'ın gidişiyle takım çok savruk oynuyor. Bu dönemde 3 maç kazandılar ancak gerçekten oyun olarak ortaya koydukları çok şey olduğu söylenemez.Takım savunması sadece NENE-BILLUPS ikilisine kaldı ki özellikle hücumda J.R.SMITH'i disipline etmeleri gerekiyor. IVERSON'ın gidişiyle takımın birinci skor opsiyonlarından biri haline gelen SMITH gerçekten anlamsız hücumlar kullanıyor ve fazlasıyla zorluyor. LINAS KLEIZA son maçlarda kendisinden beklediğim sorumluluğu almaya başladı ve çok daha iyi olacağını düşünüyorum.Ancak organizasyon açısında takım kurgusundan bahsetmek oldukça güç,eldeki kadronun savunma yapmayı öğrenmesi ve hücumda da topun değerini bilmesi gerekiyor.MELO da geçen hafta yazdığım gibi hayli salmış durumda. Kısacası bunca eleştiriye rağmen kendi sahasında DEN yine her takımı yenebilecek potansiyele sahip ancak akıllı bir oyunla CHI onları zorlayacaktır.

+8.5 CHI ****

UNDER 207 ** (Çok riskli olacak)

SAC-LAL: SAC takımı skor olarak kendine güveniyor ve ortalama 96-97 sayılık bir potansiyele sahip.Zaman zaman bu sayının altına inmiş olsalar da yıldızlar olmadan bir hayli iyi bir ortalamaya sahipler. Kendini kanıtlamaya çalışan bir takım olarak performansları gayet iyi. Bu anlamda hızlı oyunu seçmek onlar için iyi bir yol. Savunma yapacak takımlarda derin rotasyonlar gerekli ancak bunu dar bir kadro ile yapabilmek çok çok zor.

LAL için konuşulacak çok şey var ancak onlar da kadrolarını son derece ekonomik kullanıyorlar bence. Özellikle evlerinde oynadıkları maçlarda 4.çeyrek başında skoru aldıklarında oyunu rölantiye alıyorlar ve çok da zorlamıyorlar. Bir anlamda JACKSON geçen sezon BYNUM'ın sakatlığından sonra yoğurdu üfleyerek yiyor diyebiliriz. Özellikle son çeyreklerde skora göre bir oyun benimsedikleri bir gerçek. Bu anlamda bugünkü maçın skorlu geçmesini bekliyorum ve farkın çok da artmaması bence daha mantıklı olacaktır.

OVER 208 ****

+16.5 SAC ***

Herkese başarılı ve bol kazançlı bir gece diliyorum.
hotdriver
???
yazar hotdriver, 23 Kasım, 2008 21:40:11

ben anlamadim benim anliyabileceyim sekilde yazarsan mem olurum hele hele detaylari dentsin
dentesin
AL'lar karıştı...
yazar dentesin, 23 Kasım, 2008 21:40:17

Arkadaşlar Al Harrington konusunda yanıldım,deepdark03 uyardı. Bu maçta oynamayacak. Al Harrington yollanınca yerine benim tarafımdan GSW'e Al Jefferson getirildismilies/smiley.gif

Yanlışlık için kusura bakmayın,ancak maç için düşüncelerimde çok değişiklik yok.
Hakan Alper Kose
overla başladık over la dewam edelim
yazar deepdark03, 23 Kasım, 2008 21:42:33

bu gece dentesinin yolundan dewam ediyorum,her ne kadar phili maçı yawaşlatmak istese de golden buna müsade etmeyecektir

209.5 over
beststone
hndk gecesi
yazar beststone, 23 Kasım, 2008 22:19:35

gsw +6.5
detroeit-10
Hakan Alper Kose
kalanlar
yazar deepdark03, 23 Kasım, 2008 22:49:32

detroit 188.5 over

denver 206 over

lakers 209 under
jasua
...
yazar jasua, 24 Kasım, 2008 09:29:12

ah ah. yaktı golden state.......

Yorum yaz
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız, eğer kayıtlı değilseniz lütfen ilk önce kayıt olunuz.

busy

Kullanıcı Adı/Şifre hatırlatıcısı Kullanıcı Adı/Şifremi Unuttum?
Kayıt Ol Kayıt Ol

Aktif Kullanıcılar

Wallace
(122 yorum)
Yavuzz06
(84 yorum)
kakavan
(55 yorum)
angelus884
(31 yorum)
hazarfenoki
(24 yorum)